Robert Zatloukal, Promens Zlín: Transformace firmy je o osobní proměně lídra a managementu

Na konferenci "Bez bolesti není růstu II", kterou pořádaly společnosti FranklinCovey a 100UPAT s. r. o. (dříve Leadership Synergy Community), zazněly inspirativní myšlenky o tom, jak důležité je vytvořit prostředí, kde každý zaměstnanec může převzít odpovědnost za svůj vlastní rozvoj. Robert Zatloukal, ředitel společnosti Promens Zlín, zdůrazňuje, že úspěch firmy závisí nejen na technických dovednostech, ale i na důvěře v život a schopnosti lídra nechat věci přirozeně plynout. Tato vnitřní transformace je klíčem k dlouhodobé prosperitě firmy.

Přehrát zvukový záznam videa

V rozhovoru s Robertem Zatloukalem se dočtete například o tom, že firemní kultura v Promens Zlín se soustředí na vytváření prostředí, kde zaměstnanci přebírají odpovědnost za svůj rozvoj a mají prostor růst.

Dále se dozvíte, jak Promens Zlín využívá metodiku FranklinCovey, konkrétně program „7 návyků efektivních lidí“, jako základ pro své firemní hodnoty. Zatloukal, který je také lektorem tohoto programu, hovoří o významu emoční inteligence a tělesného vnímání v řízení firmy, což přispívá k celkové prosperitě.

Z rozhovoru také vyplývá, jak se firma přizpůsobuje současným výzvám na trhu, včetně tlaku na náklady a nutnosti inovací. Zatloukal sdílí své zkušenosti s adaptací na nové technologie a zdůrazňuje, že je nezbytné se otevřít novým možnostem, aby firma zůstala konkurenceschopná.

Zajímavé jsou i Zatloukalovy názory na práci s lidmi v kontextu demografických změn. Věří, že klíčem k úspěchu je vytvořit prostředí, kde každý zaměstnanec může růst svým vlastním tempem a je zodpovědný za svůj osobní rozvoj. Firma se také zaměřuje na to, aby management šel příkladem a neustále pracoval na svém vlastním rozvoji.

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.