Marina Machovská, FranklinCovey: Pro lídry bude velkou výzvou udržet mladé zaměstnance motivované a nadšené, aniž by jim ubírali jejich obrovskou energii

V rozhovoru pro Management TV jsme přivítali paní Marinu Machovskou, lektorku a konzultantku ze společnosti FranklinCovey. Hovořili jsme o budoucnosti pracovního prostředí a výzvách, které nás čekaly, včetně zajímavého pohledu na spolupráci mezi různými generacemi. Paní Machovská se podělila o své názory na současné trendy v leadershipu a komunikaci a vysvětlila, jak FranklinCovey přistupuje k rozvoji firem a jednotlivců. Zaměřili jsme se na to, jak efektivně implementovat dlouhodobé změny a jaké klíčové faktory mohou přispět k úspěchu při zavádění nových strategií.

Přehrát zvukový záznam videa

Rozhovor vznikl na konferenci "Bez bolesti není růstu II – Víme, co nás čeká?", kterou pořádaly společnosti FranklinCovey a 100UPAT s. r. o. (dříve Leadership Synergy Community)

V rozhovoru s Marinou Machovskou ze společnosti FranklinCovey se dozvíte:

 

Výzvy pro lídry: Udržení mladých zaměstnanců motivovaných a nadšených, aniž by se omezovala jejich energie, je pro lídry velkou výzvou. Paní Machovská také diskutovala o rozdílu mezi mediálním obrazem a skutečností a obavách o udržení demokratických hodnot.

Přístup FranklinCovey: Firma se zaměřuje na práci s mindsetem, otevřenost a naslouchání, což považují za klíčové pro rozvoj lídrů. Příkladem je projekt ve firmě Konecranes zaměřený na diverzitu a praktické změny.

Unikátnost: FranklinCovey je známý svým komplexním systémem 7 návyků a globálním přístupem k inovaci a online vzdělávání. Zaměřují se na dlouhodobé změny, ne rychlé zkratky.

Důležitost leadershipu: I když manažeři mají omezené možnosti rozhodování, klíčové je poznat své lidi a efektivně poskytovat zpětnou vazbu.

Generace: Starší generace přinášejí zkušenosti, zatímco mladí lidé přinášejí energii a nový pohled. Klíčové je vzájemné učení a respekt.

Budoucnost: Marina Machovská je optimistická a věří v příznivou budoucnost.

 

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.