Klára Escobar, MONETA: V mezigenerační komunikaci bychom se měli vyvarovat stereotypů a spíše se zaměřit na to, co nás spojuje

Na konferenci HR Know How, pořádané společností People Management Forum, poskytla rozhovor HR ředitelka skupiny MONETA Money Bank, paní Klára Escobar. V rozhovoru představila MONETU z pohledu byznysu i HR. Hovořila o výzvách souvisejících s mezigeneračním dialogem, který byl hlavním tématem konference, a o způsobech, jak MONETA přistupuje k různým generacím v rámci své zaměstnanecké základny. Paní Escobar také sdílela zkušenosti z projektů zaměřených na diverzitu a inkluzi, zmínila nutnost férového přístupu a potřebu flexibilních pracovních podmínek.

Přehrát zvukový záznam videa

V rozhovoru se dozvíte:

Představení MONETY: Skupina MONETA zahrnuje MONETA Money Bank, MONETA Auto a MONETA Stavební Spořitelnu s 2.500 zaměstnanci, 143 pobočkami a dvěma centrálami (Praha, Ostrava).

Mezigenerační komunikace: MONETA se zaměřuje na podporu dialogu mezi generacemi, zejména mezi generací Z, mileniály, generací X a Baby boomers. Zdůrazňuje potřeba hledat to, co různé generace spojuje, spíše než stereotypizování.

Diverzita a inkluze: MONETA klade důraz na férový přístup a podporu různých skupin, jako jsou rodiče, LGBT zaměstnanci nebo osoby s určitými omezeními. Platforma MON FAIR se zaměřuje na rovné podmínky a podporu pro všechny.

Flexibilní pracovní podmínky: MONETA podporuje flexibilitu v práci, např. možnost práce z domova až 12 dní v měsíci, s důrazem na rovnováhu mezi osobním kontaktem a flexibilitou.

Férový přístup: Firma sbírá zpětnou vazbu od zaměstnanců, aby zajistila, že její opatření jsou spravedlivá pro všechny. Pokud jsou zjištěny problémy, MONETA je rychle řeší.

Trainee program: Tento program cílí na studenty a čerstvé absolventy, kterým MONETA nabízí možnost rozvoje a pomoci s praktickými problémy, jako je například bydlení.

Plány do budoucna: MONETA plánuje další kroky v oblasti mezigenerační komunikace, včetně rozhovorů se zaměstnanci a průzkumů, aby zjistila, jak lépe podporovat různé generace v pracovním prostředí.

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.