Jana Kupkovičová, Korn Ferry: Enterprise leadership a agilita v době mezigeneračních změn

Společnost Korn Ferry je globální poradenská společnost, která poskytuje širokou škálu služeb, včetně poradenství v oblasti vedení a rozvoje talentů, vyhledávání a hodnocení výkonných manažerů a lídrů, mzdové a odměňovací poradenství, strategické řízení změn a další HR služby. Naše pozvání k rozhovoru přijala Jana Kupkovičová, Senior Client Partner, Advisory Leader, CEE společnosti Korn Ferry. Zaměřili jsme se na témata spojená s mezigeneračními změnami v komunikaci a trendy v oblasti leadershipu. Zmínila také význam enterprise leadershipu, agilitu v organizacích, rozvoj kritického myšlení a emocionální inteligenci u lídrů. Dotkla se i témat, jako je diverzita a inkluze v pracovním prostředí a péče o duševní zdraví zaměstnanců.

Rozhovor vznikl v rámci konference HR Know How 2024 - Pět generací a AI v digitálním světě práce, kterou pořádá profesní organizace People Management Forum.

Přehrát zvukový záznam videa

Co se v rozhovoru dozvíte:

Mezigenerační změny a leadership: J. Kupkovičová zdůrazňuje význam přizpůsobení firemní kultury a leadershipu podle složení pracovní skupiny a jejích potřeb.

Enterprise leadership: Tento koncept zahrnuje schopnost lídrů pracovat napříč celou organizací a být katalyzátory změn bez ohledu na geografické a funkční hranice.

Agilita v organizacích: Důležitost agilního přístupu pro všechny zaměstnance a implementace agility napříč celou organizací, což vyžaduje transformaci a podporu od vedení.

Rozvoj kritického myšlení a emocionální inteligence: Tyto dovednosti jsou klíčové pro úspěšné lídry, kteří musí řídit komplexní projekty a adaptovat se na rychle se měnící prostředí.

Diverzita a inkluze: Významné téma pro organizace, které se snaží podporovat různorodost v myšlení a pracovním stylu, nejen genderovou a etnickou diverzitu.

Péče o duševní zdraví zaměstnanců: Firmy by měly investovat do programů na podporu duševního zdraví zaměstnanců, což je klíčové pro udržení jejich energie a výkonnosti.

Měření agility a adaptability: Používání psychometrických testů a 360° zpětné vazby k hodnocení adaptability zaměstnanců a jejich schopnosti přizpůsobit se novým výzvám.

Transformace kompetenčních modelů: Nezbytnost pravidelné revize kompetencí podle strategických cílů firmy a nových byznysových strategií.

 

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.