Eva Rakárová, ACE Constulting: Psychologické bezpečí a důvěra posilují motivaci a spokojenost zaměstnanců

Mgr. Eva Rakárová, psycholožka, senior konzultantka a zároveň partnerka ve společnosti ACE Consulting, se v rozhovoru pro HR News podělila o své bohaté zkušenosti z oblasti pracovní psychologie a well-beingu. ACE Consulting, specializující se na výběr, rozvoj a vzdělávání zaměstnanců, pomáhá firmám vytvářet zdravé a motivující pracovní prostředí. Eva Rakárová poukazuje na význam psychologického bezpečí na pracovišti a potřebu dlouhodobé práce na rozvoji týmů. S osobním přístupem a praktickým využitím psychologie ukazuje, jak zlepšit vztahy, zvýšit motivaci a celkovou spokojenost zaměstnanců v dynamickém pracovním prostředí. Rozhovor se konal v rámci konference HR Know How 2024, organizované společností People Management Forum.

Přehrát zvukový záznam videa

Co se v rozhovoru dozvíte:

  1. ACE Consulting se specializuje na výběr, rozvoj a vzdělávání zaměstnanců s cílem vytvořit zdravé a motivující pracovní prostředí.

  2. Duševní pohoda na pracovišti je klíčovým tématem, zahrnujícím jak individuální, tak týmový well-being. Dlouhodobá práce a postupné zavádění programů jsou nezbytné pro udržení psychologického zdraví zaměstnanců.

  3. Psychologické bezpečí na pracovišti je zásadní pro otevřenou komunikaci a vytváření důvěry mezi zaměstnanci a vedením.

  4. Leadership a vztahy mezi vedoucími a zaměstnanci jsou klíčové pro udržení pracovníků. Dobré vztahy se šéfy často převažují nad platovými podmínkami.

  5. Praktické propojení psychologie a firemního prostředí umožňuje lepší pochopení motivací a problémů, což vede k efektivnějším řešením pro firmy.

  6. Podpora nových lídrů je důležitá, zejména u mladých manažerů, kteří byli povýšeni pro své technické schopnosti, ale postrádají zkušenosti s vedením týmů.

  7. Rozmanitost klientů ACE Consulting zahrnuje jak velké nadnárodní firmy, tak i konzervativní instituce a technologické startupy.

  8. Motivace Evy Rakárové spočívá v možnosti přinášet pozitivní změny v pracovním prostředí a pomáhat lidem realizovat jejich potenciál.

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.