Barbora Daňková, TCC online: Pro manažera je klíčové pochopit, že různé generace fungují odlišně

V rámci konference HR Know How 2024, organizované společností People Management Forum, poskytla Barbora Daňková rozhovor pro HR News. V něm představila společnosti TCC online a LutherOne, kde zastává vedoucí pozice. Zároveň se vyjádřila k moderním přístupům v oblasti řízení lidských zdrojů, včetně využití novodobých technologií. Barbora Daňková zdůraznila důležitost porozumění mezigeneračním rozdílům, poukázala na to, že různé generace přinášejí do pracovního prostředí odlišné hodnoty a pracovní přístupy, což může mít značný vliv na týmovou dynamiku a pracovní výkonnost. Dále se věnovala tématu využití umělé inteligence v psychodiagnostice. Ačkoli AI nabízí možnosti analýzy rozsáhlých datových souborů a prediktivního modelování, je nezbytné zachovat lidský dohled, zejména v citlivých oblastech diagnostiky.

Přehrát zvukový záznam videa

Co se v rozhovoru dozvíte:

  • Barbora Daňková v rozhovoru zdůrazňuje význam pochopení mezigeneračních rozdílů v pracovním prostředí, jelikož různé generace přinášejí odlišné hodnoty a pracovní přístupy.

  • Moderní technologie, včetně umělé inteligence, hrají stále větší roli v oblasti řízení lidských zdrojů, avšak je nezbytné udržet lidský dohled zejména v citlivých oblastech, jako je psychodiagnostika.

  • Společnost TCC online nabízí diagnostické nástroje pro HR, zatímco LutherOne poskytuje komplexní platformu podporující spolupráci a výkon.

  • Motivace a loajalita zaměstnanců jsou ovlivněny především inspirativním top managementem a jasnou komunikací firemní vize.

  • Generace Z je vnímána kriticky, ale je důležité poskytovat smysluplnou práci a zapojovat mladé lidi v týmu.

  • Manažeři by měli nastavovat realistická očekávání a využívat potenciál mladých zaměstnanců, přičemž klíčová je otevřená komunikace a individuální přístup.

  • Budoucnost HR spočívá v integraci AI pro interpretaci dat a poskytování doporučení, ale je třeba rozlišovat mezi úkoly vyžadujícími lidské dovednosti a těmi, které lze svěřit umělé inteligenci.

  • Demografické změny přinášejí výzvy pro pracovní trh, firmy budou muset efektivně využívat AI a další nástroje pro zlepšení pracovních procesů.

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.